طراحی سایت پزشکی


در این ایام که همه در صدد استفاده از اینترنت و گوشیهای موبایل خود هستند تا خدمات خود را در این مارکتینگ بزرگ ارائه دهند، پزشکان عزیز هم میتوانند با طراحی سایت پزشکی خود ازاین قافله عقب نمانند و با یک وبسایت عالی میتوانند خود و تجربه و شناسنامه کاری خود را به همه مردم که در اینترنت بهدنبال یافتن پاسخهای خود هستند ارائه دهند.
مزایای طراحی سایت پزشکی
در این زمانه اکثریت مردم بهجای اینکه به مطب پزشکان مراجعه کنند و ویزیت بشوند، اول در گوگل در مورد بیماری و مشکل خود سرچ میکنند، تا پاسخ و اطلاعات مربوطه را بهدست بیاورند. اینگونه میتوانند بهترین پزشک و متخصص و فوقتخصص که توسط دیگران معرفی کردهاند بیابند، تا سریعتر به مشکل آنها رسیدگی شود. برای همین است که پزشکان محترم با طراحی وبسایت پزشکان میتوانند بیشتر دیگران بشناسانند واین سایت برای هر پزشک لازم و ضروری است. در ادامه به چند مزیت کلی و اصلی ساخت سایت پزشکی اشاره میکنیم.
معرفی و شناختهشدن پزشک
اینترنت و فضای مجازی چنان وسیع و گسترده است که بااستفاده از آن میتوان پزشک، تخصص و تبحر او را به خوبی معرفی کرد. اکثر افراد برای کارهای خود قبل از هر اقدامی سری به سرچ گوگل میزنند. مثلا اگر مشکل گوارشی داشته باشند، مشکل خود را درگوگل سرچ میکنند، مقالهها و نظرات افراد را مطالعه میکنند و حتی از طریق انجمنها راجع به پزشک خوب گوارشی سوال میپرسند. یا از کسانی که تجربه مراجعه به یک پزشک خاص داشتهاند مشاوره و سوال میپرسند. حضور فعال در چنین بستری برای پاسخگویی به سوال بیمار، یا تولید محتوای خوب و باکیفیت برای نیاز بیمار، تاثیر خوبی در شناختهشدن پزشک دارد. علاوه بر این شما در فضای مجازی به ابزارهای خوبی همچون شبکههای مجازی و یا پلتفرمهای انتشار ویدئو مانند آپارات دسترسی دارید که فعالیت موازی با سایت در آنها نیز تاثیر بینظیری در شناخت شما و جذب کاربر دارد.
صرفهجویی در زمان و هزینهها
با داشتن سایت دیگر نیازی نیست برای تبلیغات، هزینههای چاپ و پخش تراکت و کاتالوگ و یا حتی پیام تبلیغاتی بدهید. تا به حال به بازدهی تبلیغات سنتی توجه کردهاید؟ چند درصد از افرادی که برای آنها پیامک تبلیغاتی ارسال میشود، پیام خود را باز میکنند؟ آیا پیامهای شما برای مخاطب هدف شما ارسال شده است؟ یا پیامک آف جراحی بینی برای یک فرد مسن ارسال شده است؟! با داشتن سایت فقط کاربر هدف به سایت شما مراجعه میکند و خبری از هزینههای پرتی برای تبلیغات بدون بازدهی نیست. از طرفی زمانی هم برای طراحی کاتالوگ و تایید و ویرایش طرح صرف نمیشود. با سئو سایت خود، در لینکهای صفحه اول گوگل حضور خواهید داشت و کاربران زیادی به سمت سایت شما هدایت میشوند و درنتیجه افزایش بازدید، افزایش کاربر و افزایش مشتری و افزایش درآمد را خواهید داشت.
افزایش کیفیت خدماترسانی
وقتی کاربر امکان مشاوره آنلاین و یا رزرو وقت داشته باشد، احساس خوبی پیدا میکند. علاوه بر حس خوب، در وقت او هم صرفهجویی میشود و دیگر نیازی نیست چند ساعت برای دریافت نوبت و یا رسیدن نوبت صرف کند. از طریق سایت وقت مناسب را ثبت میکند و به شما مراجعه میکند. حتی اگر زمان وقت خود را هم فراموش کند، با ارسال پیامک زمان را به بیمار یادآوری میکنید.
انتشار مقالات روز در حوزه پزشکی
با انتشار مقالات جدید و حتی ترجمه مقالات انگلیسی، سایت شما همواره با اطلاعات جدید بهروز میماند. تولید محتوا کمک خوبی به افزایش بازدید سایت و بهبود رتبه سایت میکند.
پرسشوپاسخ آنلاین
برای اینکه با کاربر تعامل داشته باشید، پیادهسازی سیستم پرسشوپاسخ در سایت پیشنهاد خیلی خوبی است. کاربر با یک ثبتنام ساده وارد سایت شده و سوال خودش را میپرسد. بعضی از سوالها بدون ویزیت و مراجعه حضوری قابل پاسخدهی هستند ولی برای جواب دادن به برخی سوالات نیاز به مراجعه حضوری بیمار است. در هر صورت پاسخ سوالات کاربر را در کوتاهترین زمان ممکن بدهید. این کار در اعتمادسازی هم به شما کمک میکند. وقتی بیمار سوالی میپرسد و جواب مناسبی دریافت میکند، میزان توجه و اهمیت پزشک به خود را متوجه میشود و احتمال انتخاب و مراجعه به پزشک افزایش مییابد. پرسشوپاسخ به دو صورت ثبتنام در سایت و یا استفاده از چت آنلاین امکانپذیر است.
خدمات قابل ارائه در وبسایت پزشکی
خدمات متعددی بسته به نیاز بیمار و پزشک قابل پیادهسازی هستند. برای اینکه فیچر اضافی در سایت طراحی نشود و یا فیچری از قلم نیفتد، بهتر است طی جلسهی با شرکت طراحی سایت تهران، نیازسنجی اولیه انجام شود و تمام فیچرهای موردنیاز لیست شوند. با این کار اتلاف وقت و انرژی هم نخواهید داشت و برای پیادهسازی تمامی موارد برنامهریزی انجام میشود. به طور کلی پزشکان میتوانند خدمات خود اعم از موارد زیر را از طریق وبسایت ارائه دهند.
- خدمات آنلاین از جمله مشاوره آنلاین، ویزیت آنلاین، پاسخگویی آنلاین به سوالات بیماران خود داشته باشند.
- بیماران امکان رزرو وقت ملاقات با پزشک، بدون مراجعه به مطب دریافت کنند و در زمان و تاریخ کوتاهی به خدمات مورد نظر دسترسی داشته باشند.
- در وبسایت پزشکان میتوانند مقالات و وبلاگهای علمی خود را در معرض دید علاقهمندان قرار دهند و باعث جذب بیماران بیشتری شوند.
- پزشکان میتوانند تخصص و بیوگرافی و رزومه خود را بیشتر در معرض دید مخاطبین قرار دهند، تا بیماران راحتتر بین پزشکان دیگر مقایسه کنند و انتخاب کنند.
- پزشکان اگر از طراحی سایت پزشک عالی برخودار باشند و از اصول و قواعد سئو و بهینه سازی وبسایت استفاده کرده باشند. میتوانند در سرچ گوگل رتبه بالایی قرار بگیرند.
- همچنین میتوانند نمونه کار و تصاویر و نظرات بیماران قبلی را در بخش گالری سایت خود به نمایش بزارند.
- آنها میتوانند امکان ثبت کاربران را در سایت داشته باشند، تا بیمارانی که به آنها مراجعه کردهاند تاریخچه حضور خود را ببینند. تاریخ مراجعه بعدی خود را مشاهده کنند و یا اگر به هر دلیلی نیاز به کنسل وقت ملاقات داشتند، از طریق سایت یادداشتی و یا تیکتی برای پزشک ارسال کنند.
- در طراحی وب امکان پرداخت آنلاین وجود دارد، تا بیماران به راحتی بتوانند زمانی که وقت خود را تعیین میکنند، هزینه را پرداخت کنند. اینگونه هم خیال بیمار راحت است که حتما در آن روز و زمان به کار او رسیدگی میشود و هم پزشک اطمینان حاصل میکند که بیمار خود را دارد و زمانش تلف نمیشود.
- پزشکان در وب به راحتی میتوانند سوالات خود را از بیماران بپرسند، تا هنگام مراجعه آنها به مطب بتوانند بهترین درمان را برای آنها در نظر بگیرند، و از اثرات سوء مراجعه حضوری بکاهند. در مقابل بیمار هم میتواند سوالات خود را پزشک بپرسد و در صورت نیاز به صورت حضوری مراجعه کند و یا درباره مدارک مورد نیاز و داروهایی که استفاده میکند از پرشک سوال بپرسید.
- بیماران در وبسایت میتوانند مشاوره غیرحضوری دریافت کنند و توسط پزشک مورد نظر خود ویزیت شوند.
- در طراحی سایت پزشکی تمام نکات امنیتی رعایت میشود، تا هیچ گونه اطلاعاتی از بیماران درز نکند و به دست هکرها نیفتد.
- پزشکان میتوانند با داشتن وبسایت اختصاصی خود اپلیکیشن مخصوص موبایل خود را طراحی کنند و مشتریان با پرداخت کمترین هزینه از خدمات پزشکان استفاده کنند و حتی میتوانند به شبکههای اجتماعی اتصال پیدا کنند و بازاریابی بهتری برای خود داشته باشند.
- در طراحی وبسایت خود بخش نظرات داشته باشند که در آنجا بیماران و مراجعین بتوانند نظرات خود را با دیگران به اشتراک بگذارند.
انواع طراحی سایت پزشک
پزشکی شاخههای متعددی دارد و هر شاخه ویژگیها و خدمات مختص خودش را ارائه میکند. به دنبال نوع کاربرد، ویژگیهای متفاوتی برای هر سایت پیادهسازی میشود. مثلا سایتی که رزرو آنلاین وقت نیاز به درگاه دارد ولی سایت شخصی یک پزشک، نیازی در پرداخت آنلاین ندارد. در ادامه انواع این سایتها و ویژگیهای اصلی آنها با هم بررسی میکنیم.
طراحی سایت بیمارستان
سایت بیمارستان تقریبا جامعترین سایت در حوزه پزشکی است. اولین نیازهای هر وبسایتی مانند درباره ما، آدرس، اطلاعات تماس و .... در این وبسایت پیادهسازی میشود. اما در یک سطح بالاتر بخشهای مختلف بیمارستان، خدمات پزشکی که در بیمارستان ارائه میشود، پزشکان و رزومه و تخصص آنها و بخش آموزش وبسایت، بیمههای طرف قرارداد، ساعات و ایام پذیرش در این وبسایتها پیادهسازی میشود. وقتی کاربر وارد سایت یک بیمارستان میشود، تمام اطلاعات بیمارستان با جزئیات و دقیق برای او نمایش داده میشود.
در سایت بیمارستان امکان نوبتدهی آنلاین هم وجود دارد. بخشی برای کاربر طراحی میشود و او با اطلاعاتی مانند کدملی اقدام به دریافت نوبت میکند. اینکه در این مرحله از نوبت گرفتن، حق ویزیت خود را هم پرداخت کند یا در مراجعه حضوری پرداخت کند، کاملا به استراتژی بیمارستان بستگی دارد.
بررسی سایت بیمارستان عرفان
مثلا سایت بیمارستان عرفان را با هم بررسی کنیم. وقتی وارد سایت شوید منوی سایت را مشاهده میکنید. چینش منوها طوری انجام شده است که تمامی تخصصها، پزشکها، راههای ارتباطی و آموزشها در دسترس کاربر هستند.
در منوی بخشها، تمام بخشهای بیمارستان از بخش بستری و گروه اطفال گرفته تا سنجش شنوایی و آزمایشگاه و پاتولوژی درج شده و به صفحه مورد نظر لینک شده است. با کلیک روی منوی پزشکان، بخشهای مختلف بیمارستان قابل مشاهده است که با کلیک روی هر کدام پزشکان متخصص آن حوزه لیست شدهاند که در ادامه با کلیک روی نام پزشک، تصویر و تخصص و سوابق شغلی و اطلاعات تکمیلی پزشک قابل رویت است.
منویی تحت عنوان راهنمای بیمار در سایت تعبیه شده است تا راهنماییهای لازم از جمله حقوق بیمار، امور بیمه و صورتحساب، امکانات رفاهی و .... به بیمار ارائه شود.
مورد بعدی اسلایدر است که هم جنبه نمایش دارد و نمایی از فضای خارجی و فضای داخلی بیمارستان را مشاهده میکنید و هم تصویری راجع به دستاوردهای بیمارستان بارگذاری شده است. بالطبع نحوه استفاده از اسلایدر در سایت پزشکی، کاملا سلیقهای است و برای مواردی مانند اطلاعرسانی، معرفی و نمایش استفاده میشود.
بعد از اسلایدر بخشی را به معرفی مدیر وبسایت اختصاص دادهاند و در ادامه توضیحاتی راجع به بیمارستان داده شده است و برای مطالعه بیشتر از طریق طراحی دکمهها به صفحات کاملتر لینک داده شده است.
در ادامه با خدمات آنلاین بیمارستان از جمله جوابدهی آزمایش مراجعین، رزرو وقت کلینیک، سیستم پکس تصویربرداری و ... آشنا میشویم.
در ادامه نمایی از بخشهای مختلف بیمارستان لیست شده است که با کلیک روی هر بخش به صفحهای با توضیحات کامل و تصویر مربوط به هر بخش مواجه میشوم. و در نهایت بخشی برای دپارتمان بیماران بین المللی، تور مجازی، بیمههای طرف قرارداد، حقوق بیمار، مسیرهای دسترسی، راهنمای مراجعین بخشهای ویژه، اخبار و رویدادها و نقشه طراحی شده است.
نکته مهم در طراحی سایت داینامیک بودن است. این یک بررسی اجمالی از وبسایت بیمارستان عرفان بود، ممکن است در آینده استراتژی چیدمان سایت تغییر یابد. مثلا تصاویر نیاز به تغییر داشته باشند و یا اینکه بخش جدیدی به بیمارستان اضافه و یا کم شود. مدیر وبسایت باید دسترسی لازم برای اعمال تغییرات در بخشهای مختلف را داشته باشد و در صورتی که سایت داینامیک باشد، چنین امکانی برای مدیر سایت وجود دارد.
طراحی سایت نوبت دهی
در سایت نوبتدهی، سایت مانند یک بانک اطلاعاتی و یا طراحی سایت آگهی در حوزه پزشکی عمل میکند، به این صورت که کاربر وارد سایت میشود و تخصص مورد نظر خود را در سایت جستجو میکند. لیستی از پزشکها به همراه اطلاعات و رزومه و محل کار هر پزشک (مطب، بیمارستان یا کلینیک) برای کاربر نمایش داده میشود و بیمار با مشاهده جزئیات هر پزشک، اقدام به دریافت نوبت بهصورت آنلاین و یا تلفنی میکند.
امکانات سایت نوبتدهی آنلاین
در این مدل سایتها کاربر باید در سایت ثبتنام کند و بعد از ثبتنام امکان رزرو وقت دارد. پس باید یک پنل کاربری حرفهای طراحی شود. از طرفی پزشکان نیز به پنلی برای معرفی خود نیاز دارند. پس پنلی برای پزشک هم باید طراحی شود تا امکان درج، حذف و ویرایش و آپلود اطلاعات خودش را داشته باشد.
رزرو وقت به سه صورت تلفنی، اینترنتی و غیرحضوری انجام میشود. در نتیجه سایت باید برای هر سه مدل روزو، برنامهنویسی شود و این برنامهنویسی باید بهصورتی باشد که پزشک از وقتهای رزرو شده آگاه شود و یا تداخلی در رزرو بهوجود نیاید و مثلا در یک ساعت مشخص به دو کاربر وقت داده نشود.
مورد بعدی دستهبندی تخصصها است. چه در سایتهای نوبتدهی در یک تخصص خاص مانند قلب و عروق و چه در سایتهایی که همه تخصصها را پوشش میدهند، باید امکان تعریف دستهبندی برای انواع تخصصها وجود داشته باشد. بهتر است این دسترسی در پنل مدیریت امکانپذیر باشد تا برای حذف و اضافه به برنامهنویس وابسته نباشید.
طراحی سایت پزشک
این وبسایت دقیقا مانند یک وبسایت شخصی است. یک پزشک که محل کار او در مطب شخصیاش یا بیمارستان و کلینیک است، اقدام به طراحی سایت میکند. در سایت خودش را معرفی میکند. تخصص و بیوگرافی و مدارک تحصیلی و مقالههایی که تالیف کرده است را در صفحهای تحت عنوان درباره من و یا بیوگرافی من منتشر میکند.
پزشکها در وبسایت شخصی خود میتوانند ویدئوهایی را در زمینه تخصص خود منتشر کند. مثلا ویدئویی از عمل جراحی و یا ویدئو آموزشی درباره معرفی یک بیماری و یا عوارض رعایت نکردن نکات پزشکی و ....
علاوه بر گالری فیلم، گالری تصاویر هم آپشن خوبی برای پزشکان است. مصلا پزشکی که در حوزه جراحی زیبایی فعالیت میکند، تصاویری قبل و بعد از عمل از بیماران خود منتشر میکند. نکته مهم در استفاده از تصاویر و فیلم بیماران، حفظ حریم خصوصی و اطلاعات کاربران که در صورت عدم رضایت کاربر، نباید اسمی از او برده شود و یا اینکه تصویر او به طور کامل نمایش داده نشود که با ابزارهایی مانن فتوشاپ این مضوع حل میشود.
طراحی سایت کلینیک
کیلینک را میتوان یک سطح پایینتر از بیمارستان دانست. به این معنا که همه امکانات و خدمات سایت بیمارستان در سایت کلینیک پیادهسازی میشود ولی حجم اطلاعات و بیماران ممکن است کمتر باشد. کیلینک با داشتن سایت، خدمات خود را به کاربر معرفی میکند. با داشتن سایت امکان ارائه خدمات آنلاین مانند مشاوره آنلاین به مشتریان قدیمی و جذب مشتریان جدید برای کاربران فراهم میشود. فقط کافی است تا با سئو و بهینهسازی سایت را با کلمات کلیدی مورد نظر به نتایج اولیه گوگل آورد.
سخن آخر
طراحی سایت پزشکی یکی از اقدامات خوب به منظور ارائه بهتر خدمات پزشکی است. امروز اطلاعات زیادی در زمینه پزشکی و دارویی بهوجود آمده است و یک پزشک با داشتن سایت امکان اطلاعرسانی درست و دقیق خواهد داشت. مسملا اعتماد به سایتی که توسط یک پزشک مدیریت میشود نسبت به سایتی که وبلاگمحور است و هرزگاهی اطلاعات پزشکی در آن منتشر میشود، راحتتر و البته منطقیتر است.
تغییر و تحولاتی که در زندگی روزمره مردم اتفاق افتاده است باعث پیدایش مواردی مانند استرس بالا، تغذیه نامناسب، مشکلات ناشی از آلودگی هوا و .... شده است. این موارد باعث شده تا در علم پزشکی و رسیدگی به بیماران هم تغییر و تحولاتی پیش بیاید. به همین دلیل روشهای سنتی و ساعتها در منتظر ماندن در نوبت، مناسب وضعیت کنونی نیست و پاسخگوی نیاز بیماران امروزی نیست. استفاده از سایت به عنوان منبع اطلاعات درست و بستری برای نوبتدهی و مشاوره با بیماران تحولی در حوزه پزشکی ایجاد کرده است.
موضوع: طراحی وبسایت
در بحث پیرامون این مقاله شرکت کنید
ارسال دیدگاه
در بحث پیرامون این مقاله شرکت کنید