مدیریت و بازاریابی شبکه های اجتماعی

مدیریت و بازاریابی شبکه های اجتماعی

مدیریت و بازاریابی شبکه های اجتماعی یک فرصت عالی برای صاحبان مشاغل است تا بیزنس خود را به کاربران معرفی کنند. با مدیریت صحیح شبکه‌ های اجتماعی، باعث بیشتر دیده شدن خدمات و محصولات خود خواهید شد. شبکه های اجتماعی منجر به تعامل کاربرها با یکدیگر و افزایش ارتباط مشتری‌ها با بازاریاب‌ها می‌شود که روش خوبی برای به‌کاربردن استراتژی‌های بازاریابی مناسب است.

درخواست مشاوره رایگان آموزش‌های ما را ببینید
تعامل با کاربران

تعامل با کاربران

شبکه های اجتماعی از گزینه های خوب برای افزایش تعامل با کاربران است. با به‌کاربردن ترفندهای متنوع می‌توان ذهن کاربر را درگیر کرد. این کار یکی از روش‌‌های خوب برای اعتمادسازی و ایجاد ارتباط طولانی با کاربر و مشتری است.

افزایش وفاداری به برند

افزایش اعتماد کاربر، تعامل و مشارکت را بیشتر می‌کند و این موضوع باعث وفاداری به برند شما خواهد شد. مشتریان شما بواسطه بروز رسانی محتوای شما در شبکه‌های اجتماعی به طور مستمر با شما در ارتباط خواهند بود و شما را دنبال می‌کنند.
مانیتورینگ موضوعات

مانیتورینگ موضوعات

با توجه به انعطاف‌پذیری بالای محتوا در شبکه های اجتماعی، خیلی راحت می‌توان موضوعات روز جامعه را مانیتور کرد. بازاریاب شبکه های اجتماعی با توجه به اتفاقات ترندشده روز و ادبیات برند شما، محتوای مرتبط با اتفاقات را در شبکه های اجتماعی منتشر می‌کند.
جذب ترافیک

جذب ترافیک

با انتشار صحیح محتوا و چیدن استراتژی مناسب بازاریابی، ترافیک قابل قبولی در شبکه های اجتماعی جذب خواهید کرد که بخشی از این ترافیک به سمت سایت شما هدایت می شود و نتیجه به صورت مستقیم روی فروش و رونق کسب‌وکار شما خواهد داشت.
مدیریت و بازاریابی شبکه های اجتماعی به چه معناست؟

مدیریت و بازاریابی شبکه های اجتماعی به چه معناست؟

هر شبکه اجتماعی فرهنگ و کاربر مختص به خودش را دارد. برای مثال مدیریت اینستاگرام و توئیتر را  با هم مقایسه کنیم. لحن و ادبیانی که در اینستاگرام به کار برده می‌شود، برای فیسبوک یا توئیتر مناسب نخواهد بود. اینستاگرام یک شبکه اجتماعی عکس محور است که کاربر بیشتر تمایل به دیدن تصاویر و فیلم دارد. حال این محتوای فیلم و عکس باید دارای کیفیت مطلوب و عالی باشند. اما در توئیتر محتوای متنی بیشتر به کار برده می‌شود و ادبیات و لحن ادبیات بسیار حائز اهمیت است.
در مدیریت بازاریابی شبکه های اجتماعی به تمامی این نکات و ریزه‌کاری‌ها توجه شده و محتوا متناسب با کاربر هر شبکه اجتماعی، تولید و مدیریت و بازاریابی می‌شود.

اهمیت سوشیال مدیا مارکتینگ

اهمیت سوشیال مدیا مارکتینگ

تلفن همراه تبدیل به یک وسیله جدایی‌ناپذیر برای اکثر افراد شده است. همه ما در طول روز چندین بار شبکه های اجتماعی که در آن ها عضو هستیم را چک می‌کنیم.
رشد بیش از حد شبکه های اجتماعی و حضور گسترده کاربران در آن باعث شد تا بیشتر کسب‌وکارها بخشی از انرژی خود را در زمینه بازاریابی، روی شبکه های اجتماعی متمرکز کنند. در واقع می‌توان گفت شبکه های اجتماعی تبدیل به یک راهکار خوب برای بازاریابی آنلاین شدند. دور ماندن از این فضای رقابتی بی نظیر به منزله از دست‌دادن حجم وسیعی از بازار فروش است. در مقابل حضور فعال و برنامه‌ریزی شده در این فضا، منجر به سرعت بخشیدن به جذب مشتری و فروش تلقی می‌شود.

مزایای استفاده از شبکه های اجتماعی

مزایای استفاده از شبکه های اجتماعی

آگاهی از برند: محتوای جذاب و مرتبط، توجه مشتریان بالقوه را به خود جلب می‌کند و قابلیت مشاهده برند را افزایش می‌دهد.
مقرون به صرفه: هزینه بازاریابی در شبکه های اجتماعی به مراتب ارزان‌تر از روش‌های تبلیغات سنتی مانند تبلیغ در تلویزیون یا بنرهای سطح شهر است.
ترافیک وب سایت: محتوای جذاب شبکه های اجتماعی می‌تواند، بازدید وب‌سایت شما را افزایش دهد. این افزایش بازدید باعث افزایش فروش خواهد شد.
تعامل با مشتری: می‌توانید خدمات مشتری را بهبود بخشید و به طور موثر به هر کامنت و بازخورد پاسخ دهید. نظرات مثبت عمومی است و می‌تواند برای سایر مشتریان بالقوه ترغیب کننده باشد. نظرات منفی، خلاهای شما را نشان می‌دهد و می‌توانید در آن بخش‌ها کسب‌وکارتان را تقویت کنید.
ارزیابی: اندازه‌گیری میزان بازدید وب‌سایت از شبکه های اجتماعی آسان است. با توجه به این ارزیابی‌ها خیلی راحت می‌توان میزان فروش حاصل از تبلیغات را تخمین زده و هزینه‌ها را متناسب با بودجه خود تنظیم کنید.

مدیریت اینستاگرام

اینستاگرام یکی از پرکاربردترین شبکه های اجتماعی بین مردم است. کاربران زیادی از هر قشری و هر محدودیت سنی در این اپلیکیشن مشغول به فعالیت هستند. هر کدام از این کاربران می‌توانند تبدیل به مشتری بالقوه برای شما شوند. از طرفی با توجه به پتانسیل بالا در اینستاگرام، برندسازی در این شبکه اجتماعی به خوبی صورت می‌گیرد.

ما در ودیانا به صورت ویژه روی صفحه اینستاگرام شما مواردی از جمله: محتوا و ظاهر پست‌ها، نحوه هشتگ‌گذاری‌ها، نحوه انتشار پست‌ها و ... آنالیز و مشاوره انجام خواهیم داد. تمامی این کارها در راستای فاکتورهای موتور جستجوی اینستاگرام پیش خواهد رفت تا به بهترین شکل ممکن از بازاریابی محتوای خود در اینستاگرام بهره‌برداری کنید. از جمله خدمات ما در مدیریت اینستاگرام را مشاهده می‌کنید.

برنا‌مه‌ریزی ارسال پست
برنامه‌ریزی دقیق برای انتشار پست‌ها در زمانی که بازدید بیشتری داشته باشد
طراحی کمپین
طراحی و راه‌اندازی کمپین تبلیغاتی در اینستاگرام برای جذب فالور و افزایش فروش
جذب فالور واقعی
تدوین استراتژی مناسب با پیج شما برای جذب فالور واقعی و فعال
مشاوره تبلیغاتی
مشاوره حرفه‌ای برای نحوه هشتگ‌گذاری در پست‌ها و تبلیغ پیج شما در دیگر پیج‌ها

ایده‌های خلاقانه

کاربرها به دنبال محتوای تازه و کاربردی و در عین حال جذاب هستند. به کار بردن ترفندها و ایده‌های جذاب و خلاقانه در سوشیال مدیا مارکتینگ، باعث می‌شود کاربر به سایت شما رجوع کند.

محتوای منحصر به فرد

محتوا علاوه بر منحصر به فرد بودن، متناسب با هر شبکه اجتماعی تولید می‌شود. تمام تلاش ما این است که محتوا هم دارای المان‌های مناسب برای جذب کاربر باشد و هم اینکه باعث متمایز شدن برند شما از رقبا شود.

تقویم زمان‌بندی

برنامه‌ریزی و ایجاد تقویم زمان‌بندی برای انتشار منظم محتوا است که باعث تثبیت کسب‌وکار شما در ذهن کاربر می‌شود و تا جایی پیش می‌رود که کاربر در زمان مشخصی منتظر بروز شدن صفحه شما است.
تدوین استراتژی بازاریابی شبکه های اجتماعی

تدوین استراتژی بازاریابی شبکه های اجتماعی

مدیریت و بازاریابی شبکه های اجتماعی بدون داشتن استراتژی درست، امری بیهوده و اتلاف وقت خواهد بود. باید با شناخت مخاطب و سلیقه مخاطب، شروع به تدوین برنامه و استراتژی کنیم. قبل از ادامه بهتر است توضیح مختصری از استراتژی داشته باشیم. استراتژی به نحوه رسیدن به یک هدف کلی در دراز مدت اشاره می‌کند. پس در بحث سوشیال مدیا مارکتینگ باید برنامه و پلن برای رسیدن به هدف خاص افزایش فروش یا جذب کاربر در دراز مدت را تدوین کنیم.
پیشنهاد می‌کنیم قبل از ساخت پروفایل در شبکه های اجتماعی و شروع به تولید محتوا، نسب به تدوین استراتژی اقدام کنید. اما تدوین استراتژی به چه صورت خواهد بود؟ برای اینکار باید به نکاتی که در ادامه لیست شده‌اند توجه کنید.

نکات مربوط به تدوین استراتژی

نکات مربوط به تدوین استراتژی سوشیال مدیا مارکتینگ 

  • اول از هر چیزی مخاطب خود را بشناسید. خانم یا آقا بودن، رده سنی، محل زندگی و .... همگی با توجه به کسب و کارتان مهم هستند.
  • محتوای مورد علاقه کاربران را بشناسید. نوع محتوا کفایت نمی‌کند. شاید بگوئید کاربران من به فیلم علاقه‌مند هستند. اما چه نوع فیلمی؟ فیلم آموزشی؟ فیلم مد و فشن؟ فیلم تاریخی؟
  • رفتار کاربر را بشناسید. کاربر در برخورد با یک فیلم، آیا تا انتها فیلم را دنبال می‌کند؟ یا فقط چند ثانیه ابتدایی فیلم را مشاهده می‌کند؟
  • لحن و ادبیات محتوای خود را مشخص کنید. قرار است با مخاطب گرم و صمیمی در ارتباط باشید یا رسمی و جدی؟
  • کاربرد هر نوع محتوا را مشخص کنید. محتوای اینفوگرافیک، فیلم، پادکست و ... برای چه منظوری در کسب‌وکار شما تولید می‌شود؟
  • هدف نهایی شما از راه اندازی کمپین چیست؟ افزایش فروش، معرفی برند یا جذب کاربر؟
  • نحوه ارتباط شما با کاربران در حین اجرای کمپین به چه صورت است؟ 

توجه به این موارد باعث می‌شود خیلی هدفمند و اصولی تولید محتوا کنید.

بررسی کسب‌وکار شما

خدمات و محصولات و بازار هدف شما به صورت دقیق بررسی می‌شوند. بعد از تطابق خدمات شما با شبکه های اجتماعی مختلف و آپشن‌هایی که هر شبکه اجتماعی در اختیار ما قرار می‌دهد، استراتژی‌های لازم برای سوشیال مدیا مارکتینگ چیده می‌شود تا نتیجه مطلوب یعنی افزایش فروش یا افزایش فالوور یا معرفی برند حاصل شود.

کمپین تبلیغاتی

به جرات می‌توان گفت یکی از بخش‌های خیلی مهم در سوشیال مدیا مارکتینگ، طراحی کمپین تبلیغاتی است. با استفاده از داده‌هایی که از کسب‌وکار شما، آنالیز رقبا و رفتار کاربران هدف شما در شبکه های اجتماعی به دست می‌آوریم، کمپین تبلیغاتی طراحی و اجرا می‌کنیم و تا پایان کمپین، جزئیات را دنبال می‌کنیم تا به هدف مورد نظر شما دست یابیم.

استفاده از ابزارهای پیشرفته

تمامی اقداماتی که برای مدیریت و بازاریابی شبکه های اجتماعی انجام می شوند، بازخورد خواهد داشت. تا حدودی نتایج بازخوردها برای شما ملموس است. (مثل افزایش فروش درست بعد از تبلیغات) اما در سطح بالاتر نیاز به آنالیز دقیق داریم. ما با استفاده از نرم افزارهای تخصصی، تاثیر اقدامات روی کسب کار شما را بررسی خواهیم کرد.

سوالات متداول درباره مدیریت و بازاریابی شبکه های اجتماعی

سوشیال مدیا مارکتینگ معادل مدیریت و بازاریابی شبکه های اجتماعی است که به معنای استفاده از شبکه های اجتماعی، برای بازاریابی محصولات و خدمات یک شرکت است. بازاریابی شبکه های اجتماعی راهی برای دستیابی به مشتریان جدید، تعامل با مشتریان موجود و ارتقا فرهنگ یا لحن مطلوب آن‌ها برای شرکت‌ها فراهم می‌کند.

پاسخ به این سوال نیازمند بررسی دقیق نوع کسب‌وکار و گروه مخاطبان شما است. برای مثال مدیریت اینستاگرام برای فروشگاه‌های اینترنتی بازدهی خوبی دارد. چون در فروشگاه‌های اینترنتی، عکس و فیلم محصول از اهمیت بالایی برخوردار است و بستر اینستاگرام روی انتشار عکس و فیلم پیاده‌سازی شده است. اما به طور کلی شبکه های اجتماعی فیس بوک، توییتر، اینستاگرام، لینکدین،پینترست برای بازاریابی مناسب هستند.

وجه تمایز بازاریابی سنتی و بازاریابی شبکه های اجتماعی این است که شبکه های اجتماعی به شما کمک می‌کنند تا راحت‌تر برندسازی کنید. این کار به واسطه گزینه اشتراک‌گذاری که در اکثر شبکه های اجتماعی طراحی شده، امکان‌پذیر است. شما می‌توانید محتوا را در این برنامه‌ها به اشتراک بگذارید، بازتوییت کنید و دوباره سنجاق یا پین کنید. به این معنی که فالوورها می‌توانند محتوای شما را با دوستان و خانواده خود به اشتراک بگذارند. علاوه بر این شما به‌راحتی و با سرعت می‌توانید به مخاطب هدف خود دسترسی پیدا کنید و با آن‌ها ارتباط بگیرید و خیلی سریع به سوالاتشان پاسخ دهید. با این کار برند شما را در معرض دید افراد بیشتری قرار خواهد گرفت. بیشتر دیده‌شدن به معنای ماندگاری در ذهن و برندسازی خواهد بود. بعد از اینکه برندسازی کردید، خیلی راحت اقدام به ارائه خدماتتان و فروش محصولات خود می‌کنید.

در انتشار پست‌ها خصوصا در اینستاگرام، بعد از اینکه لحن و قالب مشخصی برای پست‌ها در نظر گرفتید، پست‌هایی با محتوای موارد زیر را منتشر کنید:
  • پست‌هایی که کاربرانتان را به چالش بکشد
  • پست‌های مربوط به اتفاقات ترند شده و هماهنگ با کسب‌وکارتان
  • پست‌هایی با محتوای برگزاری مسابقه و به همراه جایزه
  • تصاویر مربوط به شرکت و اعضای تیم و خط تولید و ...
  • پست‌های مناسبتی مثلا برای شب یلدا، عید نوروز
  • رضایت مشتری‌ها از خدماتی که دریافت کرده‌اند
  • نظرسنجی‌ها و پاسخ‌دادن به سوالات مشتری‌ها
  • پست‌هایی که کاربرانتان را به چالش بکشد
  • اخبار روز مربوط به کسب‌وکارتان
  • محتوای وبلاگ سایت

اگر به تازگی با اهمیت سوشیال مدیا مارکتینگ آشنا شده‌اید و قصد اجرای آن روی کسب‌وکارتان دارید در قدم اول کارهای زیر را انجام دهید:
  • شبکه های اجتماعی مناسب با کسب‌وکارتان را انتخاب کنید
  • پروفایل‌های شبکه های اجتماعی خود را تکمیل و بهینه کنید
  • آدرس وب‌سایت خود را در شبکه‌های اجتماعی وارد کنید
  • دکمه‌های شبکه های اجتماعی را در وب‌سایت خود اضافه کنید
  • اینفلوئنسرهای حوزه کاری خود را پیدا و دنبال کنید
  • بین فالوورها و فالوئینگ ها تعادل برقرار کنید
  • محتوای جذاب شامل متن، عکس و فیلم منتشر کنید
  • با برنامه‌ریزی و منظم اقدام به انتشار پست کنید

بعد از اینکه تمامی این کارها را انجام دادید وارد فاز دوم یعنی اجرای کمپین تبلیغاتی می‌شوید که برای اینکار بهتر است از یک شرکت باتجربه در این زمینه کمک بگیرید تا بعد از بررسی بیزنس شما و تدوین استراتژی، اقدام به طراحی و اجرای کمپین تبلیغاتی کند.

خلاصه‌ای از هر اقدامی که قصد انجام آن را دارید و به وسیله این مجموعه اقدامات قرار است به هدف مشخصی مثل افزایش فروش یا فالوور برسید را استراتژی سوشیال مدیا می‌نامند. این اقدامات، شما را برای تحلیل درست کارهای انجام شده و بررسی میزان موفقیت یا شکست در پروسه بازاریابی شبکه های اجتماعی راهنمایی می‌کند. هر چه استراتژی شما واضح و مشخص‌تر باشد، از کارآیی بیشتری برخوردار خواهد بود. توجه داشته باشید، نوشتن استراتژی مناسب، نیازمند تجربه و تخصص در زمینه بازاریابی و شبکه های اجتماعی و مدیریت است. پس بهتر است این کار را به شرکتی که در این زمینه فعالیت می‌کند یا یک کارشناس خبره بسپارید.

ارتباطات: هسته اصلی شبکه های اجتماعی، ارتباطات است. شما باید به خوبی با مخاطبان، ادمین سایر صفحات و ... ارتباط برقرار کنید. داشتن مهارت‌های ارتباطی قوی که متناسب با هر شبکه اجتماعی و شخصیت‌های متفاوت، منعطف باشد بسیار مهم است.
نوشتن: در دنیای عادی مهارت‌های زیادی برای انتقال پیام وجود دارد مثل زبان بدن. اما در شبکه های اجتماعی این کلمه‌ها هستند که وظیفه انتقال پیام را بر عهده دارند. شما باید مهارت خوبی در استفاده از کلمات برای رساندن صدای برندتان به مخاطب داشته باشید.
خلاقیت: تمایز یک چالش بزرگ بین برندها است. ما به عنوان مدیر سوشیال مدیا باید بتونیم محتوایی خلق کنیم که در عین حال که اصل مطلب را به مخاطب القا می‌کند، خسته‌کننده و تکراری نباشد. با به کارگیری خلاقیت می‌توان این کار را انجام داد.
توجه به مشتری: این مورد یکی از مهارت‌های مهم در موفقیت شما است. مشتری‌ها هستند که باعث افزایش فروش شما خواهند شد. تمام حواستان را به مشتری معطوف کنید. کامنت‌ها را دنبال کنید و پاسخ مناسبی برای هر کدام بگذارید. سلایق و عواطف مشتری را در تولید محتوا در نظر داشته باشید و مجموعه اقداماتی که منجر به ایجاد حس خوب در مشتری می‌شود را انجام دهید.
آنالیز داده‌ها: همه ما اصطلاح گزارش آخر ماه را شنیده‌ایم اما یک بازاریاب شبکه های اجتماعی همواره و در طول ماه، این گزارش‌ها را بررسی و پردازش می‌کند. نقاط قوت و ضعف عملکرد شما در این داده‌ها خلاصه شده است.

آیا هنوز سوالی دارید؟

تماس با ما
لوگوی ودیانا

طراحی، توسعه و رشد کسب‌وکار

ارتباط با ما

ایمیل و تلفن تماس واحد فروش:

sale[at]vediana[dot]com

خیابان ستارخان، جنب پارک جوانه، ساختمان جوانه، طبقه 5

تمامی حقوق برای ودیانا محفوظ است.