چگونه با تدوین استراتژی محتوا سایت خود را تکان دهیم؟
حتما برای شما هم پیش امده است که زمان هایی را دچار روزمرگی های زندگی شویم و اکثر زمان ما صرف فکر کردن به اینکه شام و ناهار چه بپزیم؟ یا خرید کردن برای پختوپز یا کارهای خانه میشود. و باعث میشود که ما از کارهای دیگر غافل شویم. ولی اگر یک برنامه استراتژیک برای کارهایمان داشته باشیم و بدانیم که چهکاری را چه زمانی باید انجام دهیم، میتوانیم بهراحتی به تمامکارهای روزانهٔ خود برسیم و برای فعالیتهای دیگری که دوست داریم انجام دهیم همزمانی را اختصاص دهیم.
در اینجا این سؤال پیش میآید که استراتژی در کار چه ربطی به استراتژی محتوا دارد؟ ربط این موضوع در این است که ما با استراتژی در کارهای روزانه به دو هدف رسیدیم؛ ابتدا به تمامکارهای روزانه خود رسیدیم و دیگر اینکه توانستیم آن کار را بهدرستی انجام دهیم و زمان برای کارهای دیگر برای ما باقی ماند.
در بازاریابی بر پایهٔ محتوا هدف از نوشتن استراتژی، مشابهِ انجام کارهای روزانهمان است که میخواهیم بدانیم چطور کارمان را انجام دهیم تا بهترین نتیجه را بگیریم، اهداف ما میتواند مواردی از قبیل کسب رتبه در نتایج گوگل، افزایش بازدید و فروش و لایک بیشتر و.. باشد.
دنیای بزرگ مخاطبای آنلاین رو از دست نده!
بخش های اصلی استراتژی محتوا
استراتژی محتوا از چند بخش اصلی تشکیل شدهاست که شامل موارد زیر هستند:
- هدف گذاری به صورت (کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت)
- توصیف برند (هویت برند، ارزش ها، ماموریت، چشم انداز و ...)
- توضیح محصولات و خدمات کسب کار یا فرد
- شناخت مشتریان و کاربران (دموگرافیک و پُرسنا)
- تحلیل رقبل
- تحقیق کلیدواژه
- راهنمای نوشتن محتوا (لحن، ساختار سئو یا رنگها و...)
- کانالها و نحوۀ توزیع محتوا
- نقشۀ سفر مشتری
- شاخصهای عملکرد
- تقویم محتوا
تمامی این بخشها در قالبهای مختلفی مانند صفحهٔ گسترده، متن، جدول، فهرست یا فایل اِکسل و غیره نوشته میشود.
استراتژی را یکبار تألیف میکنند، ولی همیشه در زمان انجام کار باید حواسمان به استراتژی باشد و نباید از این مسیر منحرف شویم. مگر زمانی که در شاخص عملکردی که در گزارشهای کوتاه یا بلند مدّت نشان دادهشده، ما به اهداف خود نرسیده باشیم. در این حالت استراتژیِ خود را اصلاح میکنیم.
اصلاً چرا باید استراتژی محتوا بنویسیم؟
کسانی که تجربه در تولید محتوا در وبلاگ یا شبکههای اجتماعی دارند حتماً با این مشکل برخورد کردهاند که هرروز به دنبال موضوع باشند و زمانهایی سردرگم بودهاند که آیا این مطلب یا موضوعی که میخواهیم تولید محتوا کنیم به سایت یا صفحه ربطی دارد یا نه؟
از مهمترین دلایل داشتن راهبُرد این است که ما بدون آن نمیدانیم آیا در کارهایی که انجام میدهیم به اهداف خودخواهیم رسید یا خیر؟
بدون داشتن استرتژی، بازاریابیِ محتواییِ شما هرلحظه به یک سمتی حرکت میکند و هرگز در یک راستا و جهت مشخص نیست.
داشتن و تدوین استراتژی محتوا چه مزیت هایی برای ما دارد؟
داشتن استراتژی محتوا مزایای بسیار زیادی دارد. اگر از همان ابتدای کار راهبُرد نداشته باشیم، تنها پول و زمانمان را هدر خواهیم داد. و ما کمک میکند که نتیجهٔ عالی و ضمانت شدهای از بازاریابی مبتنی بر محتوا بگیریم.
- کاهش زمانی که برای تولید محتوا مصرف میشود
- تولید یک محتوای هدفمند و درست
- افزایش موفقیت در کار
- نسبت به رقبای خود در بازار برتری پیدا کردن
- یکپارچگیِ محتوا
داشتن استراتژی محتوا چگونه بر سئو تاثیر میگذارد ؟
در سالهای اخیر با پیشرفت الگوریتمهای گوگل و ارتقا هوش مصنوعی آنها اکنون تواناییِ درک ارتباط بین کلمات و جملات دارند رباتها با بررسی محتوای وب سایتها میتوانند درک کنند که موضوع چیست و چه کیفیتی دارد؟ کارشناسان گوگل همیشه توصیه میکنند که محتوای خود را برای مخاطبین بنویسند نه برای اینکه گوگل آن را بپسندد و خستهکننده و حوصله سر بر باشد. زمانی که کاربران از محتوای تولید سایت داشته باشند گوگل هم به محتوای شما ارزش بیشتری خواهد داد. و راحتتر میتوانند محتوای ما را بشناسند و بدین صورت توجه گوگل بهصورت ویژهای به سایت خواهد داشت.
موضوع: بهینه سازی سایت
در بحث پیرامون این مقاله شرکت کنید